fbpx
ЕКОНОМСКИ ХОРИЗОНТИ - БИБЛИОГРАФИЈА 1999-2019

ЕКОНОМСКИ ХОРИЗОНТИ - БИБЛИОГРАФИЈА 1999-2019

Линк ка часопису: ЕКОНОМСКИ ХОРИЗОНТИ - БИБЛИОГРАФИЈА 1999-2019

Први број часописа Економски хоризонти штампан је након тридесет девет (39.) година успешног рада Економског факултета Универзитета у Крагујевцу, а на темељима богатог научног и стручног стваралаштва. Сам назив Економски хоризонти недвосмислено указује о намери издавача, да текстови часописа тематски и садржински имају за циљ развој и афирмацију економске науке и струке, а пре свега у функцији њене теоретске и практичне примене. 

 

Уредничка платформа часопис постављена је тако да публиковани радови обухватају научно истраживачку област економије, пословне економије и менаџмента, с циљем квaлитативног истраживања и подстицања нових истраживања.

С обзиром,  да до сада није урађен комплетан библиографски попис свих објављених радова у часопису Економски хоризонти Економског факултета Универзитета у Крагујевцу (ISSN 1450-863X), мотивисало ме је да приступим изради Библиографије овог часописа.

Научни часопис Економски хоризонти, чији је издавач Економски факултет Универзитета у Крагујевцу, публикује се у штампаној и електронској верзији, web адреса: horizonti.ekfak.kg.ac.rs  Штампана верзија часописа публикује се на српском језику (изузев радова из иностранства који се публикују на енглеском), а  електронска верзија се публикује на енглеском и српском језику. Садржај свих публикованих прилога је доступан у отвореном бесплатном приступу на сајту часописа. То нам омгућава увид у структуру часописа, комплетан садржај до сада публикованих радова, периодичност излажења и сл. Комплетне бројеве (свеске) часописа Економски хоризонти похрањени су Дигитални репозиторијум Народне библиотеке Србије у складу са препоруком  надлежног Министарства, а у сврху трајног чувања и вредновања националних (домаћих) научних часописа.[1]

Економски хоризонти као научни часопис налази се на листи категорисаних научних часописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, као и на интернационалним листама.

Библиографија садржи преглед радова објављених у часопису Економски хоризонти Економског факултета Универзитета у Крагујевцу  (ISSN 1450-863X) у периоду од 1999. (прва година излажења, први број) до 2019. године, свеске 3.

Овом Библиографијом се заокружује двадесетогодишњи период успешног публиковања научног часописа а са савременим технолошким погодностима представња личну карту научне институције и научне области, такође представња и полазиште за многобројне научне анализе.

[1] У Дигиталном репозиторијуму Народне библиотеке Србије – Scindeksu реферишу се домаћи часописи категорисани као периодичне публикације научног карактера. Сви бројеви Економских хоризоната се налазе „од корице до корице“ и доступни су у пуном тексту. http://repozitorijum.nb.rs/repozitorijum.aspx?issn=1450-863x (преузето дана 06.12.2019.г.)

Контакт информације

ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ
УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

ул. Лицеја Кнежевине Србије 3
(Ђуре Пуцара Старог 3)
34000 Крагујевац
Република Србија

ПИБ: 101578837, МБ: 07151322

ж.р. 840-570666-83

Новине

Унесите вашу емаил адресу како би били обавештени о свему

Претрага