fbpx

Други конкурсни рок за упис на мастер академске студије при Универзитету у Крагујевцу на студијском програму Информационе технологије

Универзитет у Крагујевцу у школској 2020/2021. години уписује студенте на мастер академске студије, на студијском програму Информационе технологије – једноипогодишње мастер студије (90 ЕСПБ) на српском или енглеском језику.

Право на упис имају сви студенти који стекли високо образовање најмање на основним академским студијама у обиму од 240 ЕСПБ на студијском програму из области електротехничког и рачунарског инжењерства, математике, рачунарских наука, машинског инжењерства, организационих наука, информационих технологија, биомедицинског инжењерства или на неком сродном студијском програму.

Упис на студијски програм одређен је бројем расположивих места и рангирањем кандидата на листи која се утврђује на основу резултата претходно завршеног школовања (постигнут просек на претходном нивоу студија, дужине трајања студија и степен еквивалентности студијских програма).

Информационе технологије – једноипогодишње мастер студије (90 ЕСПБ) на српском или на енглеском језику

 • Број буџетских места: 12
 • Број самофинансирајућих места: 15

Висина школарине за самофинансирајуће студенте је:

 • за држављане Републике Србије 100.000,00 динара.
 • за стране држављане: 6.000,00 €.

Пријаве на конкурс примају се од 2. новембра до 5. новембра 2020. године у Центру за развој каријере и саветовање студента, улица Јована Цвијића бб, Крагујевац (II спрат Ректората).

Образац Пријаве за конкурс се може подићи у просторијама Центра за развој каријере и саветовање студента, а можете га преузети и на овом линку.

Потребна документа за пријаву на конкурс:

 • попуњену пријаву;
 • очитану личну карту (или фотокопију личне карте);
 • оверену копију дипломе (уверења) о завршеним претходним нивоима студијама;
 • уверење о положеним испитима током претходних нивоа студија или оверена копија додатка дипломе;
 • доказ о знању енглеског језика ако се определи да слуша наставу на енглеском језику;
 • доказ о уплати трошкова за спровођење конкурса у висини од 3.000,00 динара, који се уплаћује на рачун Универзитета у Крагујевцу 840-1128666-12;
 • три фотографије 3,5 x 4,5 сm.

Страни  држављанин  може  да  се  упише  на  студијски  програм  под  истим  условима  као и домаћи држављанин, ако му се призна стечена страна високошколска исправа у складу са Законом о високом образовању и општим актом Универзитета. Кандидат – страни  држављанин,  приликом  пријављивања  на  Конкурс,  подноси решење  о признавању стране јавне исправе или потврду да је поступак започет.

Пре  уписа  кандидат – страни  држављанин  дужан је да  Универзитету поднесе доказе:

- да је здравствено осигуран за школску годину коју уписује;

- да зна српски језик ако се определи да слуша наставу на српском језику или енглески језик ако се определи да слуша наставу на енглеском језику.

Држављанин  Србије  који  је  завршио  претходно  образовање у  иностранству  може  да конкурише  за  упис  на  студијски  програм ако има решење о  признавању стране  високошколске исправе  за  наставак  образовања  на  Универзитету  у  Крагујевцу и  упис  конкретног студијског програма. Уколико поступак признавања није окончан, ови кандидати уз пријаву подносе потврду о томе да је поступак у току.

Контакт телефон: +381 (0)34 300-425

Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Конкурс

Конкурс (енглески)

Образац пријаве 

Образац пријаве (енглески)

 

 

Контакт информације

ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ
УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

ул. Лицеја Кнежевине Србије 3
(Ђуре Пуцара Старог 3)
34000 Крагујевац
Република Србија

ПИБ: 101578837, МБ: 07151322

ж.р. 840-570666-83

Новине

Унесите вашу емаил адресу како би били обавештени о свему

Претрага