fbpx
Previous Next

Одржано Case Study такмичење у оквиру Дана економиста

Case Study такмичење, као централни догађај пројекта Дани економиста, одржано је 11.03. и 12.03. у просторијама Економског факултета у Крагујевцу!

Удружење Студената Економског Факултета и Студентски парламент, синергијски, 11. пут за редом, организују како пројекат Дани економиста, тако и Case Study.

Case Studyy је прилика за надметање студената у решавању реалних пословних проблема.

Како би студенти решили задатак који је пред њима, неопходно је да поседују комбинацију различитих знања из области маркетинга, менаџмента, организације предузећа, управљања људским ресурсима, финансија... Такође, у прилици су да пронађу начин да стечено знање примене у пракси, односно да осмисле конкретне акционе кораке за проблем који добију.

На овогодишњем Case Study такмичењу учествовало је преко шездесет волонтера и седам тимова у саставу од четири члана.

11.03. тимови су добили задатак и имали су пет сати да детаљно анализирају задатак и да дођу до закључака и осмисле стратегију предузећа, након чега су предали концепт свог решења.

Приликом израде задатка тимови су били изоловани, без коришћења интернета или литературе, тимским радом су дошли до решења!

12.03. су тимови презентовали своја решења пред стручним жиријем, сачињеним од пет чланова.

У овогодишњем саставу жирија били су: Ана Рачић-развој кадрова и реализација обука у MIND Group, Марина Бошковић-директорка лакирнице FCA Србија, Александар Јоксић-менаџер логистике Adient, Недељко Мишић-власник фирме Sanum per fructus d.о.о, Марко Славковић-професор Економског факултета у Крагујевцу.

Тимови су имали 20 минута да пред наведеним члановима жирија представе своје решење, након чега су имали временско ограничење од 10 минута да одговоре на питања чланова жирија.

Све екипе су веома успешно дошле до решења али су нијансе пресудиле. Прво место на овогодишњем такмичењу као и праксу у MIND Group-у, освојила је екипа Синергија, друго место и coaching од стране менаџера у FCА Србија освојила је екипа Унион, док је треће место, екипа Винћитори освојила бесплатно учешће на спортско-едукативном такмичењу Економијада.

Хвала свима који су учествовали у овогодишњем Case Study такмичењу, видимо се следеће године!

Претрага